Lovell Residence by Quezada Architecture

Quezada Architecture completed the Lovell Residence project in early 2009. This 3,990 square foot two storey contemporary home is located on Lovell Avenue in Mill Valley, a city in Marin County, California, USA.

Lovell Residence by Quezada Architecture


Lovell Residence by Quezada Architecture


Lovell Residence by Quezada Architecture


Lovell Residence by Quezada Architecture


Lovell Residence by Quezada Architecture


Lovell Residence by Quezada Architecture


Lovell Residence by Quezada Architecture


Lovell Residence by Quezada Architecture


Lovell Residence by Quezada Architecture


Lovell Residence by Quezada Architecture


Lovell Residence by Quezada Architecture

Description by Quezada Architecture

Nestled among mature oaks in a beautiful open canyon setting, 433 Lovell Avenue is a redwood and steel contemporary jewel combining the relaxed Mill Valley lifestyle with luxurious style and grace.
The entry breezeway separates the main house from the studio. The large studio with a wall of built-in steel and maple shelving also functions as a guest suite with its full bathroom and sleeping loft. In addition, it is plumbed for a kitchen should one be desired in the future.

Directly across the steel canopied and translucent glass breezeway with view deck is the large living room with phenomenal open canyon and wood views, two seating areas, a library nook, custom made cherry built-ins, fir beamed ceiling and a wood burning fireplace surrounded by leather tiles.

The adjacent dining room showcases two large Italian hanging light fixtures.

The streamlined gourmet kitchen features Italian lacquered cherry Snaidero cabinets, black granite countertops, stainless steel backsplash and a complete line of high-end appliances; including a Wolff four burner range with grill and griddle, Miele hood, two Sub Zero refrigerators, two Miele Incognito dishwashers and Miele built-in coffee maker, steam oven and double oven. Informal seating is provided at the large island.

A pantry alcove leads to the powder room and mudroom/laundry room with Kenmore Elite front loading washer and dryer and utility sink. The mudroom also provides access to the carport.
The open family room has a custom steel framed bay window that frames the peaceful wood views. This room features a wall of redwood with hidden cabinets and recessed glass shelving, a Sony 55” flat panel TV with surround sound, acoustical panels and floating cherry cabinets.

A stone and sandstone patio with planted bamboo is located off the family room with plenty of room for outdoor eating.

Reclaimed timber adorns the staircase down to the lower level, where two bedrooms enjoy amazing views of the canyon. The hall bathroom boasts Philippe Starck fixtures and slate floors. Additional built-in cabinets line the hallway, providing storage.

A foyer with massive doors leading to the garden separates the master suite from the hallway. The suite itself features a luxurious bathroom with Jacuzzi tub, his and hers walk-in closets with cherry built-in cabinetry and French doors leading out to the garden.

The half acre property is home to a seasonal creek, a tree house built into the mature oaks, an outdoor shower and access to wonderful hiking and biking trails.

Visit Quezada Architecture

Published 2 years ago by in Architecture.

You might also like

Comments