Portola Valley House by Mark Brand Architecture

Mark Brand Architecture together with Applegate Tran Interiors completely redesigned this 1980 modernist house situated in Portola Valley, California.

Portola Valley House by Mark Brand Architecture


Portola Valley House by Mark Brand Architecture


Portola Valley House by Mark Brand Architecture


Portola Valley House by Mark Brand Architecture



Portola Valley House by Mark Brand Architecture


Portola Valley House by Mark Brand Architecture


Portola Valley House by Mark Brand Architecture


Portola Valley House by Mark Brand Architecture



Portola Valley House by Mark Brand Architecture


Portola Valley House by Mark Brand Architecture


Portola Valley House by Mark Brand Architecture


Portola Valley House by Mark Brand Architecture


Portola Valley House by Mark Brand Architecture


Portola Valley House by Mark Brand Architecture


Portola Valley House by Mark Brand Architecture


Portola Valley House by Mark Brand Architecture


Portola Valley House by Mark Brand Architecture


Portola Valley House by Mark Brand Architecture


Portola Valley House by Mark Brand Architecture


Portola Valley House by Mark Brand Architecture


Portola Valley House by Mark Brand Architecture


Portola Valley House by Mark Brand Architecture


Portola Valley House by Mark Brand Architecture


Portola Valley House by Mark Brand Architecture


Portola Valley House by Mark Brand Architecture

Description by Mark Brand Architecture

For this remodel in Portola Valley, California we were hired to rejuvenate a circa 1980 modernist house clad in deteriorating vertical wood siding. The house included a greenhouse style sunroom which got so unbearably hot as to be unusable. We opened up the floor plan and completely demolished the sunroom, replacing it with a new dining room open to the remodeled living room and kitchen. We added a new office and deck above the new dining room and replaced all of the exterior windows, mostly with oversized sliding aluminum doors by Fleetwood to open the house up to the wooded hillside setting. Stainless steel railings protect the inhabitants where the sliding doors open more than 50 feet above the ground below. We replaced the wood siding with stucco in varying tones of gray, white and black, creating new exterior lines, massing and proportions. We also created a new master suite upstairs and remodeled the existing powder room.

Architecture by Mark Brand Architecture.

Interior Design by Mark Brand Architecture in collaboration with Applegate Tran Interiors.

Lighting design by Luminae Souter.

Visit Mark Brand Architecture

Published 9 months ago by in Architecture.

You might also like

Comments