Shipping Container House by Studio H:T

Situated in Nederland, US, this original shipping container retreat was designed in 2010 by Boulder, Colorado – based Studio H:T.

Shipping Container House by Studio H:T


Shipping Container House by Studio H:T


Shipping Container House by Studio H:T


Shipping Container House by Studio H:T


Shipping Container House by Studio H:T


Shipping Container House by Studio H:T


Shipping Container House by Studio H:T


Shipping Container House by Studio H:T

Description by Studio H:T

This project questions the need for excessive space and challenges occupants to be efficient. Two shipping containers saddlebag a taller common space that connects local rock outcroppings to the expansive mountain ridge views. The containers house sleeping and work functions while the center space provides entry, dining, living and a loft above. The loft deck invites easy camping as the platform bed rolls between interior and exterior. The project is planned to be off-the-grid using solar orientation, passive cooling, green roofs, pellet stove heating and photovoltaics to create electricity.

Shipping Container House by Studio H:T

Visit Studio H:T

Published 12 months ago by in Architecture.

You might also like

Comments